Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Kılıçdaroğlu Erdek'te

Kılıçdaroğlu Erdek

Biz çılgın projeyle değil, yoksulluk ve insan üzerine hazırladığımız projelerimizle geliyoruz CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun Erdek ziyareti coşkulu geçti. CHPlilerin coşkuyla dinlediği Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarına yüklendi.

"Biz çılgın projeyle değil, yoksulluk ve insan üzerine hazırladığımız projelerimizle geliyoruz"
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun Erdek ziyareti coşkulu geçti. CHP`lilerin coşkuyla dinlediği Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarına yüklendi. Çılgın projeler değil, ayağı yere basan projeler peşinde olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, yoksulluğu tarihe gömeceklerini, kimsenin yatağa aç girmeyeceği sözünü verdi.
Geçtiğimiz gün Balıkesir`de düzenlenen mitingten sonra, Bandırma`yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Bandırma`nın ardından ilçemize geldi. Erdek`te Havuzlu Meydanda milletvekili adaylarıyla birlikte seçim otobüsünden halka seslenen Kılıçdaroğlu, bol bol hükümeti eleştirdi.
Kılıçdaroğlu`nun Erdek`e geleceğini öğrenen CHP`liler havuzlu Meydanda toplanıp Kılıçdaroğlu`nu beklemeye başladı. CHP seçim otobüsünün meydana gelmesiyle otobüsün üstünden seslenen Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaseti birlikte, beraber getireceğiz" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan tarafından Trakya Bölgesine yapılması planlanan ikinci kanal projesini kast edip, CHP`nin projelerinin yoksulluk üzerine, insan üzerine olduğunu ifade edip sizlerle birlikte bu güzel ülkeyi yeniden birlikte yöneteceğiz şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, Antalya`nın Elmalı ilçesinde AK Parti teşkilatı binasına asılan merhum Bülent Ecevit`in 2000 yılındaki Washington ziyaretinde dönemin ABD Başkanı Bill Clinton`la birlikte görüldüğü fotoğrafının yer aldığı afişi hatırlattı.
``Ağırıma giden, kalkmışlar Ecevit`in bir fotoğrafını koymuşlar diyorlar ki `eskiden böyleydi Tayyip bey şimdi böyleymiş.` Bir mitingde söyledim, `Sen Ecevit`in adını ağzına alıyorsan ağzını önce yıkayacaksın` dedim. Doğruyu söylemiş miyim?`` diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
``Ecevit kim, sen kim? Ya Ecevit`in tırnağı olsan sana saygı göstereceğim. Ecevit`in tırnağı bile olamazsın sen. Neden söylüyorum? Ecevit`e dediler ki `köylü afyon ekmeyecek` ABD`ye direnen, `benim köylüm afyonu ekecektir ve gelirini de elde edecektir` diyen o yürekli adam kimdi? Ecevit`ti. Kıbrıs`ta soydaşlarımız öldürülürken `Kıbrıs`a çıkamazsınız` diye direttiler. ABD`de direnip `Ben Kıbrıs`a çıkacağım, soydaşlarımı koruyacağım` diyen yiğit adam kimdir? Şimdi kalkmış Ecevit`e laf ediyor. Sen kim, Ecevit kim.``
Kılıçdaroğlu, kendilerinin ölen hiç kimsenin arkasından kötü laf etmediklerini, ölüleri hayırla yad ettiklerini ve hiç kimse aleyhinde bir şey söylemediklerini ifade ederek, şöyle konuştu: ``Vefat eden, bu ülkeye hizmet eden herkese, bizimle aynı dünya görüşünü paylaşmasa bile herkese saygı duyarız, saygıyla yad ederiz. Bunlar öyle adamlar ki vatandaşın arasına gelip din, iman edebiyatı yaparlar, bir bakarsınız hepsi köşeyi dönmüş. E hani siz din, iman edebiyatı yapıyordunuz, ne oldu? Recep Bey`e Kayseri Büyükşehir Belediyesinde rüşvet toplayan adamın el defterini gönderdim. Defteri almış beyefendi, bakmış, verdiği cevaba bakın, `Efendim` diyor `rüşveti toplayan adamın altında imzası yok` diyor. Ya rüşvet defterinin altında imza mı gerekiyor? Otur sen imzayı at. Bu imza sana yakışır. Bakın samimi söylüyorum, imza olsaydı diyecekti ki `Parmak izi yok`, parmak izi olsaydı, `Bu imza ıslak imza değil` diyecekti. Yani bir rüşvetçiyi korumak için elinden ne geliyorsa yapıyor. Bir de diyor ki `Memleket için çalışıyoruz`. Sen bu memleket için çalışmıyorsun. Bunu çok net söylüyorum. Beni mahkemeye vermiş. Kendisi demiyor muydu daha önce `yürütme organının başıyım`. Bunu söylüyordun. Yürütme organının başısın sen. Evet, bunu çok iyi biliyorum. O mahkemeye senin yaptığın bütün yolsuzlukların dosyasını yığacağım. Hiç meraklanmayın siz.``
İlçede yaklaşık 30 dakika konuşan Kılıçdaroğlu, konuşmasını bitirdikten sonra, Bandırma`ya gitmeden önce seçim otobüsü ile birlikte ilçede tur atıp halkı selamlayıp ilçeden ayrıldı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı